09 آذر 1394 - 13:29 شناسه خبر: 3494 نسخه چاپی

معاون فنی سازمان حفظ نباتات کشور؛

هفت برنامه حفظ نباتات برای ارتقای کیفیت سموم کشور

هفت برنامه حفظ نباتات برای ارتقای کیفیت سموم کشور معاون فنی سازمان حفظ نباتات کشور؛
سازمان حفظ نباتات کشور سالانه 15 تا 16 میلیون هکتار از اراضی کشور را با سموم موجود در کشور مدیریت می‌کند و توانسته است برای نخستین‌بار، خسار ...

سازمان حفظ نباتات کشور سالانه 15 تا 16 میلیون هکتار از اراضی کشور را با سموم موجود در کشور مدیریت می‌کند و توانسته است برای نخستین‌بار، خسارت سن‌زدگی را به زیر نیم درصد برساند.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از ایانا ، معاون فنی سازمان حفظ نباتات کشور درباره وضعیت کیفیت سموم کشاورزی در کشور گفت: این سازمان مسئولیت حفظ نباتات را عهده‌دار است و سالانه 15 تا 16 میلیون هکتار مبارزه با آفات و بیماری‌ها را با همین سموم فعلی مدیریت می‌کند.

یحیی ابطالی افزود: کیفیت و اثرگذاری سموم شیمیایی جای نگرانی ندارد، زیرا با سموم فعلی توانسته‌ایم در سال جاری در سطحی معادل چهار میلیون هکتار، مبارزه با علف‌های هرز، دو میلیون هکتار مبارزه با سن گندم و برای نخستین‌بار نیز توانستیم خسارت سن‌زدگی را به کمتر از نیم درصد برسانیم. این امر نشان می‌دهد سطح مبارزه منطقی است.

نمره قبولی برای کیفیت سموم مصرفی در کشور

وی در واکنش به اظهارات برخی منتقدان به کیفیت سموم کشور خاطرنشان کرد: درست است که از لحاظ کیفیت دارای نمره 18 و 19 نیستیم، اما کیفیت سموم موجود در کشور می‌تواند عدد 12 باشد که البته مردودی محسوب نمی‌شود و نمره قابل قبول را داریم.

ابطالی ادامه داد: سازمان حفظ نباتات به‌دنبال ارتقاء کیفیت سموم شیمیایی است و از دو سال گذشته برنامه‌هایی را در این راستا آغاز کرده است.

وی تصریح کرد: به‌منظور جلوگیری از تقلب‌ها و تعیین اصالت سموم شیمیایی، ثبت سموم کشور با نام تجاری در حال عملیاتی شدن است؛ زیرا یکی از مشکلاتی که بعد از انقلاب اسلامی با آن روبه‌رو بودیم، تدارک سموم با نام ژنریک بود که اصالت مشخصی نداشتند.

معاون فنی سازمان حفظ نباتات کشور یادآور شد: برای نخستین‌بار در کشور، حدود 30 قلم از 300 قلم سم موجود که 80 درصد سموم پرمصرف را تشکیل می‌دهد، با نام تجاری برندسازی شده است.

ابطالی تأکید کرد: 20 سم فراخوان شده و 10 سم دیگر نیز تا پایان آذرماه سال جاری برای برندسازی آن اعلام رسمی می‌شود.

وی اظهار داشت: اقدام دوم این سازمان در راستای افزایش کیفیت سموم کشاورزی، ارتقاء آزمایشگاه مرجع در این بخش است که در این راستا این آزمایشگاه در محل سازمان حفظ نباتات تشکیل شده و استانداردهای آن همچون استانداردهای اروپایی است و به دنبال گرفتن مجوز ایزو هستیم.

ابطالی همچنین گفت: به‌عنوان سومین برنامه، ثبت تکنیکال‌ها را در دستور کار داریم؛ به‌گونه‌ای که از کشورهایی مواد تکنیکال سم را تهیه کنیم که استانداردهای بین‌المللی داشته باشد.

وی در ادامه افزود: به‌عنوان چهارمین برنامه تهیه و تدارک سموم از شرکت‌های معتبر اروپایی را در دستور کار داریم، زیرا در حال حاضر کمتر از هفت درصد سموم از اروپا تأمین می‌شود و مابقی مواد تکنیکال از هند و چین به کشور وارد می‌شود، اما با برداشته شدن تحریم‌ها در برنامه داریم که بیشتر سموم شیمیایی را از کشورهای اروپایی وارد کنیم.